حقوق دادن ایرانی امیر حسین نوربخش اعلام داشت که دولت هلند باید به پرونده پناهندگی عامل ترور حادثه هفتم تیر سال ۱۳۶۰ با گذشت ۴۰ سال از این حادثه هچنین پاسخ دهد.
به گزارش اسپوتنیک، انجمن دفاع از قربانیان تروریسم در حاشیه چهل و هفتمین دوره شواری حقوق بشر سازمان ملل متحد، نشستی با عنوان “ظرفیت های حقوقی و مواهب حقوق بشر” همزمان با چهلمین سالگرد حادثه هفتم تیر سال ۱۳۶۰ با حضور وکلا، قضات، حقوقدانان، اصحاب رسانه و خانوادههای این افراد برگزار کرد. . . .
در این همایش اعلام شد از آنجا که سالها پیش «علی معتمد» (علی معتمد یا همان محمدرضا کلاهی)) تروریست فاجعه هفتم تیر) به کشور هلند رفته و پناهندگی میگیرد و در آنجا کشته میشود: حق مسلم خانواده قربانیان هفتم تیر این است که دادگاهی در این خصوص تشکیل شود و حداقل به عنوان مشارکت کننده در دادگاه وی حاضر باشند و این یک حق اولیه قربانیان اقدامات تروریستی است. چنین حقی در اتحادیه اروپا قبول شده است ولی دولت هلند در این پرونده تاکنون همکاری لازم را نداشته است. دولت هلند براساس وظیفه مسوولیت خود در قبال حقوق بشر باید با مجرم تروریستی علی معتمد برخورد مناسب را انجام می داد تا رعایت حقوق بشر تضمین شود.
در این راستا، خبرگزاری اسپوتنیک با امیر حسین نوربخش، حقوقدان و پژوهشگر مسائل حقوقی به گفتگو نشسته است و از جنبه های حقوقی این ترور و عملکرد دولت هلند در اعطای پناهندگی به مضنون ترور ۷ تیر سوالهایی از این حقوقدان ایرانی پرسیده شد.
آیا امکان انجام پرونده جنایی بین المللی علیه شخص متوفی (علی معتمد، تروریست فاجعه ۷ تیر که به هلند پناهنده شد و سپس آنجا کشته شد) مجاز است؟ اگر قاتل مرده باشد، چه کسی باید پاسخگوی خانواده های کشته شدگان حمله تروریستی ۲۸ ژوئن ۱۹۸۱ باشد؟
برای من واقعا عجیب است که اروپا و آمریکا، در مجموع کشورهای بلوک غرب که شعار حقوق بشر را می دهند، چگونه گاهی سوپر بیانیه و ادبیاتی در خصوص حقوق بشر را ارائه می دهند که مورد استقبال قرار می گیرد، منتهی مراتب چرا کشوری چون هلند اقدام به پناهنگی به محمدرضا کلاهی می نماید، فردی که اقدام به ترور نموده است. تروریست پس یعنی چی! همه ما می دانیم که اصطلاح ترور در فرانسه برای اولین بار مورد استفاده قرار گرفت که به معنای “وحشت آفرینی” است. وقتی فردی از طرف خود یا سازمانی اقدام به ترور می نماید، عواقب آن را می داند. حادثه ترور فوق در ۷ تیر به انقلاب ایران آسیب وارد کرد. حتی اقدامات تروریستی علیه مردم ایران انجام شده است، مردم ایران جدا از بحث انقلاب و سیاست، مردم عادی بارها مورد هدف ترور در خیابان ها قرار گرفته اند، حدود ۴۰۰۰ ایرانی در خیابان ها به این صورت ترور شدند. به عنوان مثال سازمان مجاهدین خلق از سوی بلوک شرق مورد حمایت قرار نگرفت.
- ۰۰/۰۴/۱۹