دیروز اقتدار و سربلندی وطن در شعب اخذ رای در مرحله دوم انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری در سراسر استانهای کشور به نمایش درآمد.
به گزارش فراق، روزگذشته رنگین کمانی از اقشار، اقوام و ادیان مختلف در سراسر کشور، در دور دوم انتخابات ریاست جمهوری شرکت کردند و بار دیگر ثابت کردند با هر عقیده ای برای سربلندی ایران هم عقیده اند.
از ساعت هشت صبح دیروز، تعداد زیادی از مردم همیشه در صحنه همدلانه جلوی در شعبه های اخذ رای گرد هم آمدند تا هر یک ایفاگر نقش خود در انتخاب نهمین رییس جمهور ایران اسلامی باشند، باشد که این حضور برگ برنده نظام جمهوری اسلامی در معادلات داخلی و بین المللی باشد.
از همان دقایق اولیه خبر می رسید که مشارکت مردم افزایش محسوسی نسبت به دور اول دارد، هر لحظه که از ساعات آغاز رای گیری می گذشت بر شمار رای دهندگان افزوده میشد و هرکس قلبش برای ایران و ایرانی می تپید با حضورش در پای صندوق های رای، جشن جمهوریت را گرامی داشت و ثابت کرد «حضور مردم»، باز خاطره خواهد شد.
سرانجام در این همبستگی بزرگ ملی و پس از شمارش دقیق آرای ملت در مرحله دوم چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، مسعود پزشکیان با ۱۶ میلیون و ۳۸۴ هزار و ۴۰۳ رای به عنوان چهاردهمین منتخب جمهوری اسلامی ایران معرفی شد.
«مسعود پزشکیان» نهمین رئیسجمهور کیست؟
«مسعود پزشکیان» که با رای اکثریت آرا در دومین مرحله چهاردهمین انتخابات ریاست جمهوری، رئیسجمهور منتخب مردم شد، پیش از این نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی بود.
«مسعود پزشکیان» که به عنوان پزشک و سیاستمدار ایرانی شناخته میشود در تاریخ هفتم مهرماه سال ۱۳۳۳ در مهاباد چشم به جهان گشود. او از دوره هشتم وارد نهاد قانونگذاری شد و در انتخابات ۱۱ اسفند دوباره توانست اعتماد مردم تبریز را کسب کند و برای چهارمین دوره بر کرسی نمایندگی مجلس تکیه زد. او در دوره دهم مجلس شورای اسلامی، نایب رئیس مجلس نیز بود.
منتخب مردم در انتخابات چهاردهم در دوره جوانی و پس از گرفتن مدرک دیپلم برای انجام خدمت سربازی، به شهر زابل در استان سیستان و بلوچستان رفت و در همان دوران سربازی به حرفه پزشکی علاقه پیدا کرد و تصمیم گرفت پس از پایان دوران سربازی دومین دیپلم خود را در رشته طبیعی یا همان علوم تجربی دریافت کند، سپس در سال ۱۳۵۵ در دانشگاه علوم پزشکی تبریز پذیرفته شد و در رشته پزشکی به ادامه تحصیل پرداخت.
پزشکیان درباره تحصیل خود در رشته پزشکیمی گوید: من در سال ۱۳۵۵ در رشته پزشکی از دانشگاه تبریز پذیرفته شدم و بار ها تاکید کردهام، از هیچ سهمیه و یا رانتی برای ادامه تحصیل در هیچ مقطعی استفاده نکردهام.
رئیس جمهور منتخب دوره پزشکی عمومی خود را در سال ۱۳۶۴ با موفقیت به پایان رساند و پس از آن به عنوان مربی فیزیولوژی در دانشکده پزشکی مشغول به فعالیت و تدریس شد، سپس در سال ۱۳۶۹ مدرک تخصص خود را در رشته جراحی عمومی از دانشگاه علوم پزشکی تبریز دریافت کرد. پزشکیان در سال ۱۳۷۲ فوق تخصص جراحی قلب را از دانشگاه علوم پزشکی ایران اخذ و بلافاصله بعد از آن در بیمارستان قلب شهید مدنی تبریز پذیرفته و مشغول به فعالیت شد.
در کارنامه او سابقه ریاست دانشگاه علوم پزشکی تبریز نیز دیده میشود؛ پزشکیان در دولت دوم اصلاحات سکانداری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را هم برعهده گرفت.
وی پیش از این دو بار برای نامزدی انتخابات ریاست جمهوری در دورههای یازدهم (سال ۱۳۹۲) و سیزدهم (سال ۱۴۰۰) نام نویسی کرده بود که در سال ۱۳۹۲ پیش از اعلام اسامی افراد احراز صلاحیت شده، به نفع آیت الله اکبر هاشمی رفسنجانی انصراف داد و در سال ۱۴۰۰ نیز از سوی شورای نگهبان احراز صلاحیت نشد. رئیس جمهور منتخب برای سومین بار در ۱۲ خرداد ۱۴۰۳ ردای نامزدی انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری را برتن کرد و در نهایت در تاریخ ۲۰ خرداد ۱۴۰۳ نام او از سوی وزارت کشور به عنوان یکی از ۶ نامزد احراز صلاحیت شده توسط شورای نگهبان برای انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری اعلام شد.
پزشکیان در انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری با شعار «برای ایران» وارد عرصه رقابت شد و تلاش برای تحقق «عدالت» و «وحدت و انسجام» در جامعه و اجرای احکام «برنامه هفتم توسعه» را مهمترین برنامههای خود اعلام کرده بود.
وی همچنین در جریان تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری وعده داده بود: در صورتی پیروزی در انتخابات کمیته کمند(کمیته نظارت بر دولت) تشکیل میدهد و این به عنوان، پل ارتباطی بین مردم و دولت و حاکمیت خواهد بود.
منتخب مردم در انتخابات چهاردهم گفته بود: قول میدهم اگر با رای مردم به قدرت رسیدیم، هر چند ماه یکبار پاسخگوی نمایندگان مردم در صنوف مختلف باشم.
در مرحله اول چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری -روز جمعه هشتم تیر ماه- مصطفی پورمحمدی، سعید جلیلی، محمدباقر قالیباف، و مسعود پزشکیان با یکدیگر به رقابت پرداختند، اما با توجه به اینکه هیچ یک از آنها نتوانستند اکثریت مطلق آرا را کسب کنند، انتخابات با حضور مسعود پزشکیان و سعید جلیلی که بیشترین آرا را کسب کرده بودند به دور دوم راه رفت.
انتهای پیام
- ۰۳/۰۴/۱۷